Een project is een proces met een duidelijk begin en eind. Maar aan het einde van dat proces is het resultaat meestal nog niet volledig gerealiseerd.De borging binnen de organisatie wordt doorgaans flink onderschat.

Project      Management

Lees meer >>

Processen zijn momenteel erg actueel. Vaak worden vanuit ondersteunende afdelingen en management “efficiënte” werkwijzen bedacht en vervolgens gepresenteerd aan de medewerkers ter uitvoering. En daar zit dan de denkfout.

Proces      Management

Lees meer >>

De tijd van crisis en toenemende druk is vaak een goed moment om de koers en aansturing te heroverwegen. Dan kan het erg doelmatig zijn wanneer een frisse kijk van buiten de organisatie of zelfs van buiten de branche komt.

Interim       Management

Lees meer >>

Zorgvuldige kwaliteit en resultaten verbetering

© 2011 Improvaq Management

Project Management

Een project is een proces met een duidelijk begin en eind. Maar aan het einde van dat proces is het resultaat meestal nog niet volledig gerealiseerd. De borging binnen de organisatie wordt doorgaans flink onderschat.

 

Zoals de afbeelding hierboven al doet vermoeden wordt gebruik gemaakt van de Prince2 methodiek. Deze methodiek is zeer flexibel en dat is ook noodzakelijk omdat elk project zijn eigen aanpak vereist.

 

Improvaq Management voert een project zoveel mogelijk uit samen met de medewerkers van een organisatie. Het gaat hierbij niet alleen om het management en overige leidinggevenden maar met name om de medewerkers die uiteindelijk een verandering gaan doorvoeren en voelen. Hierdoor wordt de frisse blik van Improvaq Management gecombineerd met de kennis en experitse van de organisatie. Door het samen te doen en te luisteren naar de medewerkers van de organisatie ontstaat er gedragenheid en is een deel van de borging een feit. Tijdens het project zullen de bestaande processen worden getoetst aan de eventuele veranderde situatie. Hiermee is de technische borging een feit. Hierover meer in de paragraaf over Proces Management.

 

Het projectplan is de leidraad gedurende het hele proces. Tussentijds worden de belanghebbenden op de hoogte gehouden middels een project status rapport en daaruit voortvloeiende acties.

 

In een persoonlijk gesprek zullen wij alle voor ú relevante onderdelen bespreken om er een project op maat van te maken.  

Hoe gaat Improvaq Management hiermee om?